AKTUALNOŚCI
Zespołu ds. bezpieczeństwa żywności pasz oraz ubocznych produktów zwierzęcych.
Sprawozdanie z kontroli przeprowadzonych w 2013 roku przez dział "BŻ-PU.I"
Prezentacja - rozporządzenie 1099/2009
Prezentacja związana z rozporządzeniem (UW) Nr 835/2011 z dnia 19 sierpnia 2011 r. zmieniająca rozporządzenie (WE) nr 1881/2006 odnośnie najwyższych dopuszczalnych poziomów wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w środkach spożywczych
Technologia wędzenia mięsa prezentacja cz. I
Technologia wędzenia mięsa prezentacja cz. II i III
Technologia wędzenia ryb oraz kontrole urzędowe
Zadanie W/213 - harmonogram, instrukcja, karta pobrania próbki
Wytyczne dotyczące pobierania wymazów
Zadanie W/214 - harmonogram, instrukcja, karta pobrania próbki
Zadanie W/215 - harmonogram, instrukcja, karta pobrania próbki
Materiały - narada 05.07.2012
Znakowanie mięsa wołowego - prezentacja z narady z dnia 12-10-2010r.
Unia Celna - prezentacja z narady z dnia 12-10-2010r.
Informacja dla przedsiębiorców na temat możliwości prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego wyprodukowanych w gospodarstwie w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej
Stanowisko Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie nadzoru nad nad handlem detalicznym produktów pochodzenia zwierzęcego w sklepach wielkopowierzchniowych
>Zadania wynikające z Rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych - materiały z narady
Nadzór nad handlem detalicznym produktów pochodzenia zwierzęcego w sklepach wielkopowierzchniowych