AKTUALNOŚCI

Zespołu ds. bezpieczeństwa żywności pasz oraz ubocznych produktów zwierzęcych.

 

Przewodniki Komisji Europejskiej oraz laboratoriów referencyjnych UE do przepisów Unii Europejskiej dotyczących bezpieczeństwa żywności

Wytyczne dotyczące wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności obejmujących dobre praktyki higieniczne i procedury oparte na zasadach HACCP, z uwzględnieniem zasady elastyczności

 

 

 

znakowanie-wolne od GMO 


Praktyczne wskazówki dla rolników w przypadku konieczności uboju zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią

 uboj ico

 

                                                               


 

 

Informacja dla przedsiębiorców na temat możliwości prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego wyprodukowanych w gospodarstwie w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej

pdf img

 

 

Stanowisko Głównego Inspektora Sanitarnego w sprawie nadzoru nad nad handlem detalicznym produktów pochodzenia zwierzęcego w sklepach wielkopowierzchniowych

pdf img